Bulgarian Institute for Standardization
Standards – always a step ahead
Phone: +359 2 8174 523, +359 2 8174 504
E-mail: info@bds-bg.org
1797 Sofia, 13 "Lachezar Stanchev" Str., "Izgrev" Complex
ID number: 175079183, VAT number: BG175079183
Main menu

Услугите – темата на новия брой на списание „БДС Компас”

Пандемията и дигитализацията в световен мащаб доведоха до трансформация на сектора на услугите. Вече почти всичко може да се поръча с едно кликване на мишката, и не само качеството, но и бързината за удовлетворяване желанията на клиента, са от голямо значение.

Този брой на списание „БДС Компас” е посветен на услугите. Този сектор е от жизнено важно икономическо и социално значение. Услугите представляват около 70% от икономическата активност и заетостта в държавите - членки на Европейския съюз.

В този брой представяме важни стандарти за услуги в различни сфери. Мнозина от нас опират до преводи онлайн, но стандартите ясно разписват правилата как се прави качествен превод – писмено и устно.

Доставките на продукти и плащането онлайн станаха ежедневие по време на локдаун. Представяме стандарти за пощенски и финансови услуги, за електронно фактуриране.

Образованието вече по-често е онлайн, но то винаги трябва да се оценява: затова представяме ръководство, което предоставя насоки за планиране, разработване, прилагане и преглед на резултатите от оценяването на знания, компетентност, изпълнение на услугите за обучение.

Всички знаем колко трябва да сме търпеливи, когато се обадим в център за обслужване на клиенти. А понякога излиза и доста скъпо. И тук на помощ отново идват стандартите.

Разгледай

Бр.4/2021 – Стандарти и услуги

В този брой представяме важни стандарти за услуги в различни сектори