Bulgarian Institute for Standardization
Standards – always a step ahead
Phone: +359 2 8174 523, +359 2 8174 504
E-mail: info@bds-bg.org
1797 Sofia, 13 "Lachezar Stanchev" Str., "Izgrev" Complex
ID number: 175079183, VAT number: BG175079183
Main menu

Хладилната техника – тема на новия брой на списание „БДС Компас”

=

Хладилната техника – тема на новия брой на списание „БДС Компас”

=

Темата на този брой на списание „БДС Компас” е за хладилната техника, тъй като тя ни спасява не само в горещите летни дни, но по всяко време на годината. И в тази област отново не можем без стандарти, тъй като те дават рамката на проектирането, работата и експлоатацията на изстудяващите уреди. Но също и ни показват как да пазим околната среда, грижейки се не само за собствения си комфорт. Представяме различни стандарти, които съдържат изключително важни изисквания за безопасност и опазване на околната среда при проектиране, производство, изграждане, монтиране, експлоатация, техническо поддържане, ремонт и обезвреждане на хладилни системи и уреди.

„В областта на хладилната техника стандартите са важни, защото те регламентират както техническите изисквания, така и тези по отношение на опазване на околната среда и безопасност”, е категоричен експертът инж. Петър Василев, председател на БИС/ТК 43 „Хладилна и криогенна техника“. Спазването на изискванията на стандартите по отношение на техническо изпълнение, екология, безопасност и охрана на труда, изпитване, означение и документация е гаранция за постигане на високо качество при проектиране, монтаж и пускане в действие на хладилни и климатични инсталации, категоричен е експертът.

Тази година световната икономика замръзна заради вирус. Българският институт за стандартизация като отговорна организация ясно осъзнава пред какви опасности и препятствия е изправена икономиката на страната ни и затова разработва програма „Подкрепа за справяне с кризата 2020-2021”, която накратко представяме в този брой.

Необходимо всички ние да положим усилие не само за спасяване на икономиката, но и да опазим живота на Земята. И тук отново могъщ инструмент са стандартите, затова и мотото тази година на наближаващия Световен ден на стандартизацията е „Да опазим планетата с помощта на стандартите”.

Хладилна техника

Бр. 3/2020 - Хладилна техника В областта на хладилната техника стандартите са важни, защото те регламентират както техническите изисквания, така и тези по отношение на опазване на околната среда и безопасност.